Alt er mulig!

Gol Bakeri har et problem. Et luksusproblem. Bedriften går så bra, at bakeriet må bygges ut for å kunne gi nok brød til folket. For gutta i Hallingdal kraftnett, ble det da litt sirkus.

Nettstasjonen som blir brukt i bakeriet, står nå midt inne bygningen, etter at påbygget kom. Og tavlen som styrer denne, er montert på selve stasjonen, som er den vanlige løsningen. Problemet er bare at nettstasjonen bør stå mot byggets yttervegg, av hensyn til de ansattes sikkerhet. Men tavlen er nødt til å stå på samme sted som i dag, tretti meter unna. Hvordan skulle de fikse dette, når denne løsningen ikke kunne bestilles? Hallingdal Kraftnett tok utfordringen på strak arm!- Å si at det ikke var mulig, var ikke et tema, vi bare måtte finne en løsning. Dermed fikk vi lage det selv, sier energimontør Vidar Haugo mens han jobber med å tvinne kablene, som skal lede strømmen fra tavla til stasjonen. Sola har så vidt begynt å komme innover de fem karene som ligger på bakken og jobber.
Kablene skal tvinnes, og så rulles over på en stor trommel. Deretter fraktes den til bakeriet, der den skal av igjen. Det er en tung jobb. Tilfeldige forbipasserende har tatt frem vinterjakka, mens gutta står mer enn varme nok i t-skjorte en kjølig høstmorgen.

Hans Gjengedal er en av de som driver familiebedriften Gol Bakeri. Han forteller at de tidligere har hatt brann i trafostasjonen.
- Men Hallingdal Kraftnett er jo så raske og hjelpsomme, så vi hadde ingen stopp i produksjonen i det hele tatt, forteller han. Inne i bakeriet legges det gulv i en del av bygget, det trekkes nytvinnet kabel i en annen del, mens produksjonen går for fullt på den lille tilgjengelige plassen som er igjen.
- Det er kanskje ikke den letteste og mest ideelle løsningen, men det er jo litt gøy å lage en helt ny løsning, og få det til å virke, sier Vidar.

Det er snart lunsj, og kablene begynner å komme på plass. Termosen og matpakka blir tatt opp av sekken, og fem tallerkener med marsipankake kommer seilende ut døra. De fem smilene blir enda større enn de allerede var. Det er kanskje en tung jobb, men godene ved å jobbe for et bakeri, gjør det ganske mye lettere.

Relaterte artikler