Høy spenning under yrkesmessa

Under årets yrkesmesse på Storefjell hadde vi ca 850 elever innom vår stand. Der fikk de prøve seg i yrket som energimontør.

En av utfordringene bestod i å klare «strømtuta» – å føre en strømførende metallring etter en bøyd kobbertråd uten at metallringen berører tråden. Nå fikk man riktignok ikke elektrisk støt ved berøring, men en høylydt tut, som var «skremmende» nok. 
På standen hadde vi også stilt ut snøscooter og en 4-hjuling, for å vise noen av fremkomstmidlene vi benytter oss av året rundt.

Ungdommene fikk dessuten prøve seg i stolpeklatring, en øvelse som er like populær hvert eneste år. Den ivrigste klatret stolpen tre ganger. Noen syntes det var litt ekkelt og en smule skummelt. Alle var likevel i trygge hender for Jens Personbråten og Fredrik Garnås sørget for sikring etter forskriften.

Elevene viste ekte arbeidsglede og et stort engasjement. Flere hadde fysikken som kreves og mange gjorde det bra i klatringen. Ekstra gledelig var det å høre at 10 ungdommer konkret kunne tenke seg å bli energimontør i framtiden.

Alle de 416 som forsøkte seg på en av våre aktiviteter er med i trekningen om en ClassyWalk, en selvbalanserende scooter (verdi ca. kr 4.000,-). Vi trekker vinneren tirsdag 15. desember, som publiseres på vår hjemmeside. 

Trekningen er gjennomført og den heldige vinneren ble Aleksander N. Buseth fra Ål.

Takk til alle som besøkte vår stand og lot seg utfordre!

Relaterte artikler